stâ in cusine là che
e pues nulî tancj profums…
bogns, fuarts, golôs.
Ce bon!
un par paîs, un par cusine!
De planure il frico, cul formadi e lis patatis.
Dal mâr lis saradelis e i calamârs. E po i strucs, la rose di Gurize, la broade, la polente, lis cjastinis, i sparcs…
Tropis golosetâts di cerçâ!”.
Inte vite di un frut, i savôrs e i odôrs a fissin ricuarts impuartants e che no si dismentein: pal sigûr, ognidun di nô si vise bot e sclop di un lûc o di une situazion, cuant che si cjate denant di un odôr o di un profum. La cusine e je un tra chei lûcs là che si fasin chestis esperiencis, là che a nassin e a continuin; te cusine la famee si da dongje e par solit li e vîf un tra i rituâi principâi de vite di ogni dì.
La esposizion di ricetis e di ideis in cheste pagjine e dopre lis sugjestions che a rivin di un plat o di un odôr par contâ no dome de lenghe ma ancje di cemût che cheste e sedi dolce e familiâr se peade a un ricuart.